Tervehdys!

Tuli sitä juuri ilmoittauduttua kahteen viimeiseen lukioaikani kokeeseen, toinen ensi viikolla, toinen seuraavalla. Pelottaa, entä jos saan niistä neloset enkä pääse lukiota läpi. Entä jos halvaannun kesken kokeen. Entä jos taju lähtee. Entä jos... Oon käynyt tässä kaikenlaisia kauhuskenaarioita läpi, että mitä kaikkea pienelle viattomalle abille voikaan sattua ja miten ne voisivat estää hänen valmistumisensa.

Aiheesta kukkaruukkuun. Äiskä haki eilen postista mulle pari kirjaa: Viiden Tähden Vegaanin ja Vegan Cookies Invade Your Cookie Jarin. Varsinkin jälkimmäisestä innostuin tosissani, kirjasta nimittäin löytyy sata erilaista keksireseptiä, mm. Ooh La Las -resepti, joka suunnilleen vastaa domino-keksejä (joita en ookaan päässyt syömään vuosiin ja tietysti ne oli sekasyöntiaikanani mun lemppareita :P). Reseptikään noihin Ooh La Laseihin ei näyttänyt vaikealta, joten niitä on pakko kokeilla tässä mahd pian.

Sitten tietysti olin myös tuo Chocochili -blogin Elina Innasen Viiden Tähden Vegaani -kirja. Heti ekalla selailukerralla tuli kyllä vastaan monta mielenkiintoista reseptiä, joita pitää kokeilla, mutta tavallaan olin aivan pikkiriikkisen pettynyt, koska mun odotukset oli tekijän blogia lukeneena tosi korkealla. Joka tapauksessa kuitenkin hyvä kirja, kannattaa ainakin selailla läpi, jos sattuu kirjakaupassa vastaan tulemaan.

Varmasti tuo kirja resepteineen on hyvä osoitus epäuskoisille ihmisille, että vegaanistikin voi tehdä hyvää ja juhlavaakin ruokaa, mutta oma ruokafilosofiani on vähän erilainen. Ensinnäikin yksinkertaisuus on valttia. Välttelen (ehkä vähän turhankin paljon) erikoisuuksia ja monimutkaisuuksia, yritän parhaani mukaan suosia kotimaisia raaka-aineita (tästä syystä esim. korvaan useimmiten riisin ohralla). Pieni kutka olisi ehkä kokeilla jossain vaiheessa jonkin pituista kautta fennovegaanisella ruokavaliolla eli vain Suomessa viljeltyjä kasvikunnan tuotteita syöden. Tosin vielä siihen liittyy avoimia kysymyksiä kuten proteiininsaanti. Tiedän, että mm. Suomessakin kasvavista herneistä ja härkäpavuista saa protskuja, mutta en ole lähi marketissa härkiksiä nähnyt niin epäilyttää, että pistäisikö ne sitten kasvattaa itse... Tosin myös sienissä, nom, on proteiinia, itseasiassa noin puolet sienen antamasta energiasta tulee proteiinista (plus ne sisältää vitamiineja!!). Mutta toisaalta sienissä on niin vähän energiaa, että niitä pitäisi syödä ihan älyttömästi. Mikä sitten ratkaisu tähän? No, pitää muuttaa ensi (loppu)kesäksi ja syksyksi sienimetsään. :D

Ensi syksystä tuli mieleen, että täyttelin perjantaina yliopistohakukaavakkeen netissä. Vielä on vuorokausi aikaa tulla katumatuulelle ja muokata sitä. :D No, tuskin tulen katumaan, hain nimittäin 1) matikkaan ja tilastotieteeseen, 2) matikan opettajakoulutukseen ja 3) suomen kieleen. Siis kaikki nämä Jyväskylän yliopistolle. Kesäkuun 8. päivä on suomen kielen valintakoe ja 13. päivä matikan valintakoe plus ton opettajakoulutuksen soveltuvuuskoe. Aluksi ajattelin, etten kyllä yhtää halua tonne opettajajuttuun, mieluummin suomen kieltä opiskelemaan, vaikkei sekään kiinnosta, mutta nyt oon alkanut jo itse asiassa enemmän pitää opettajakoulutuksen ajatuksesta. :D Toivottavasti ei syksyyn mennessä nyt kovin hirveesti ala heittelee mun päässä nää koulutusvaihtoehdot.

Mutta joo, pitääpä (taas) palata viimeisten kurssitehtävien pariin. Hojohojo!

EDIT: Pakko vielä "järkyttää" teitä päivän weheartit -bongauksellani. :)