What a shitty day.
Heräsin ja ajattelin, tänään otan itseäni niskasta kiinni, tänään kirjoitan yhden kurssiesseen valmiiksi ja luen matematiikkaa.

Vaan kävikin vähän toisin. Hanasta ei tullut vettä. Kipittelimme kaivolle kuuntelemaan toimiiko pumppu. Pumppu toimii. Avasimme kannen tarkistaaksemme vielä, että kaikki on kunnossa, vaan taskulamppu päätti tipahtaa alas. Veetä ja ärrää lenteli siinä vaiheessa jo aikalailla. Kyseinen maanpäälliseen elämään kyllästynyt lamppu oli onneksi vesitiivis, eli vesi ei sentään ihan välittömästi sen vuoksi pilalle mennyt. Mutta pitkän pelastusoperaation se sai aikaan. Jouduimme laskeutumaan kaivon pohjalle kaksin tikkain, joiden kanssa ässäillessä menikin aikaa, eikä niilläkään ihan kunnolla päässyt, kun väliin jäi reilusti metri tyhjää (onneksi välillä oli pieni lava, jonka päältä saattoi toisille tikkaille laskeutua).

Pohjalle jotenkin könyttyä huomattiin, ettei mukana olleen pienen lampun avulla nähnyt yhtään mitään, siispä kaivoon piti myös laskea myös parempi lamppu. Kolmen jatkojohdon avulla halogeenivalaisin saatiin kaivoon, mutta sitten todettiin, että vedessä oli sen verran paljon jonkinlaista (tikkaiden laskun takia liikkeelle lähtenyttä) lietettä, että mustan lampun etsintä vedestä oli aikamoista hakuammuntaa, varsinkin kun vettä oli abou 80 cm. Taivutetulla rautalangalla yritettiin siinä tiiraullen onkia pohjalta jotain lampun näköistä, mutta päivän "kalasaalis" jäi lopulta kuitenkin nollille.

Pettymyksen ja v:tuksen saattelemina palattiin takaisin maanpinnalle. Ja kohta lähdetään hakemaan käyttövettä kylältä. Operaatio lampun etsintä jatkuu huomenna. Niin ja se vedentulo-ongelma: vesiputki jäässä, viimeistään keväällä sulaa. Huoh...

www.youtube.com/watch
 

Pahoittelen, en osaa edes linkittää paremmin...