Klo 6.50 Herätys ja perus huono vointi, kuten aina, kun päivän aikana on jokin koe luvassa.

Klo 7.08 Koiran paska keskellä olkkarin lattiaa, prrrrkl...

Klo 7.30 Oksettaa jo ajatellakin ruokaa, aamiaiseksi pala leipää ja vitamiineja.

Klo 8.30 Kasaan koululla työvälineet ja eväät tarjottimelle, epävarmuuteni kokeen suhteen lisääntyy sitä mukaan mitä lähemmäksi se tulee.

Klo 8.50 Kipitämme saliin, huokaisen helpotuksesta, kun kuulen kutsun takariviin. Pöytätilaakin on varattu tuplasti tällä kertaa, hyvä sillä matikan kokeessa ne paperit tosiaan tahtovat levitä pitkin ja poikin.

Klo 9.00 Koe edessä, fiilis ei vielä mitenkään kovin korkealla, etenkään kun olen huomannut viimeisen sivun vaikeat jokeritehtävät.

Klo 10.15 Katson kokeen alkamisen jälkeen ensimmäisen kerran kelloa, neljä tehtävää tehtynä, vielä kuusi edessä, olo on parantunut jo selkeästi.

Klo 13.15 One to go. Yhdeksän tehtävää mukavan kivuttomasti läpi. Viimeistä viedään.

Klo 13.40 Vaikka alkuperäinen tarkoitus olikin viimeisen koetoksen kunniaksi istua salissa loppuun asti, poistun heti saatuani kymmenen tehtävää kunnialla valmiiksi. Matkalla pois salista en voi olla vinkkaamalla valvomassa olleelle matematiikan opettajalleni hymyilemällä hyvin menneestä kokeesta. :)

Kaikki meni loistavasti, kymmenen mukava tehtävää löytyi suht helposti (eka koe, josta muuten oikeasti suorastaan nautin, sitä oli erittäin mukava tehdä) ja taisi mennä oikeinkin, jollei jotain pientä virhettä sitten tullut. Odotan aikalailla varmasti E:tä, ehkä hyvin hyvin varovasti toivon L:ä, elleivät sitten helpon kokeen vuoksi pisterajat karkaa ihan taivaaseen asti. Viikon päästä saanen tietää alustavia pistearvioita, mutta lopullisia tuloksia saadaan odottaa vielä pari kuukautta, mutta ehkä tässä kuitenkin uskaltaa jo alkaa sivusilmällä vähän juhlamekkoja katsella. :)

Olen muuten ihan hämmentynyt siitä miten hyvin preli ja nyt tämä koe menivät, koska en ole koskaan kurssikokeissa pärjännyt näin hyvin. Kurssiarvosanani ovat seilanneet seiskan ja ysin välillä keskiarvoksi tuottaen kasia. Oppitunneilla olen aina aivan pihalla ja olen olettanut matikan ryhmäni muiden oppilaiden olevan todella paljon lahjakkaampia laskijoita, mutta nyt sitten viimeisissä, kaiken oppimamme summaavissa kokeissa olen pärjännyt paremmin kuin ryhmäläiseni keskimäärin (tietysti muutama erityislahjakaskin on, mutta monet ovatkin osoittautuneet minusta yllättävän keskitasoisiksi). Ensimmäistä kertaa tämän lähes kolmen vuoden aikana taidan tuntea olevani edes jossain hyvä, ei vain keskiverto-oppilas, vaan ihan oikeasti varsin hyvä.

Minä niin, niiiin iloinen. :)