Uskomatonta siis, mun linssiviljelmästä pilkistää jo jotain! Aamulla ekana katoin vielä, ettei mitään näkynyt, mutta nyt iltasella, kun tarkistelin et kaipaisko kukkalaudan asukit kasvelua, huomasin, että jokin siellä vihersi. Ja sepä ei yllätyksekseni ollutkaan home! Vähän tuli kyllä pro puutarhuri -olo. :D

Tännään oon huoltanut muutenkin puutarhaa. Keräilin risuja ison läjän yhteen paikkaan ja haravoin hieman lehtiä kasaan, tosin tympäännyin siihen hommaan, kun tuuli pöllyytti ne takaisin alkuasetelmiin.

Lenkkeilyn med koira lisäksi kävin pyöräilemässä. Pyöräilylläni oli kyllä syvällisempikin funktio, nimittäin vein tölkkejä keräykseen. Ja rikastuin kyseisellä reissulla vielä euron ja 25 senttiä. Toisaalta köyhdyinkin yhden renkaan verran. Jep, niin kuin varmasti arvasitkin, takempi sisärengas päätti sanoa sopimuksen (toistaiseksi) irti. Iskä lupaili ottaa joku päivä homman levälleen ja katsoa saisiko sitä paikatuksi.

Tässä muuten haluaisin myös saarnata niille idiooteille, jotka rikkovat lasipulloja/-tölkkejä/-ymastioita sinne tänne: Ettekö te taulapäät tajua, että ne on oikeasti tosi vaarallisia sekä ihmisille että eläimille?! Kotikyläni keräyspisteen luota löysin kauhukseni sirpaleita, jotka tietysti keräilin siitä viattomia kulkijoita vaarantamasta ja heitin lasinkeräykseen. Mikä nautintoa ihminen saa siitä, että jättää/särkee lasipullon keräysastian viereen? Onko se jonkun sairasta kapinointia vai silkkaa idiotismia? Saako siitä väärintekemisestä suurempaa nautintoa kuin aivojen käyttämisestä?

Jottei nyt ihan pelkästään valittamiseksi menisi niin sanottakoon myös, että ilahduttavasti kyllä ihmiset ovat alkaneet lajitella jätteitä ja kierrättää materiaaleja. Tietysti lainsäädäntökin saattaa hieman vaikuttaa, mutta kyllä porukka silti on alkanut ainakin hieman viisastua ja välittää luonnostakin.